Vitamina D, folosită în tratarea autismului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 
Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Specialiștii au stabilit că vitamina soarelui, cum mai este numită Vitamina D, are un rol mai important decât s-ar crede atunci când vine vorba despre tratarea persoanelor care suferă de tulburări de spectru autist. De fapt, chiar și unele cercetări în domeniu au evidențiat faptul că problemele sociale cu care se confruntă persoanele cu autism sunt cauzate și de nivelurile scăzute ale vitaminei D și seretoninei din organism.

Vitamina D si autismul 1

Picture 1 of 5

Teste pe șoareci

Mai mulți oameni de știință de la Universitatea din Queensland au realizat mai multe studii în urma cărora au ajuns la concluzia că suplimentele cu vitamina D, administrate în timpul sarcinii, au redus simptomele autismului. Ce-i drept, deocamdată cercetarea oamenilor de știință americani este valabilă doar în cazul șoarecilor.  Cu toate acestea, aceștia susțin că descoperirea lor poate fi încadrată în capitolul care scoate în evidență faptul că deficiența de vitamina D în timpul sarcinii contribuie la dezvoltarea autismului.

CONTINUARE – Vitamina D, folosită în tratarea autismului

Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *