Logopedia în autism

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 
Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Autismul este caracterizat ca fiind  o tulburare de dezvoltare extrem de complexă. Este tulburarea centrală din ansamblul unui întreg spectru de tulburări de dezvoltare, care prezintă  o  varietate foare largă de manifestări, fiecare copil cu autism prezentând particulărităţile sale.

Chiar dacă autismul se manifestă pe tipologii, aplicarea terapiilor şi tratamentelor se va stabili în funcţie de fiecare copil în  parte.

Logopedia in autism

Picture 1 of 5

Manifestări

Manifestările autismului apar încă din primele luni de viaţă, micuţii neavând un comportament specific bebeluşilor. Plâng mult, nu gânguresc, nu se bucură şi nu recunosc persoanele apropiate, nici chiar pe mamă.

Pe măsură ce  cresc, manifestările variază de la caz la caz şi sunt mai predominante pe anumite paliere. Unii dintre ei manifestă un deficit de atenţie mai accentuat, nefiind atenţi la detalii. Parte dintre copiii cu autism prezintă tulburări la nivelul limbajului. Apare o întârziere majoră în exprimarea verbală, acesta fiind înlocuită cu diverse moduri de comunicare. Destul de des, autismul este însoţit de deficit intelectual. Copilul cu autism poate avea dificultăţi de înţelegere a limbajului receptiv, dar şi de departajare a comenzilor şi acţiunilor.

Terapeuţii au rolul de a descoperi  palierele pe care copilul manifestă deficienţe şi să aplice terapiile cele mai potrivite, astfel încât să vizeze dezvoltarea. Psihologi, terapeuţi, logopezi, toţi colaborează pentru a găsi terapia potrivită.

CONTINUARE – Logopedia în autism

Prev1 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *