Stările de agitaţie ale copilului autist

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 
Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Tratarea şi recuperarea unui copil autist reprezintă încercarea de a reechilibra şi de  a facilita descoperirea tehnicilor prin care se asigură dezvoltarea abilităţilor specifice vârstei acestuia. Un copil autist va manifesta o simptomatologie foarte variată, având la bază specificul acestei tulburări a creierului.

Starile de agitatie ale copilului autist

Picture 1 of 5

Autismul

Autismul este o  tulburare de dezvoltare neuro-psihică. Astfel,  implică o serie foarte  de amplă de manifestări, gravitând în jurul unor dificultăţi şi particularităţi,  precum  dificultăţile  de dezvoltare a abilităţilor sociale, a limbajului receptiv şi expresiv, fiind  însoţit de comportamente repetitive şi  stereotipii care se manifestă diferit de la perioada copilăriei la cea a adultului.  În acest context, copilul autist are un fond preponderent instabil, în care pot apărea cu mare uşurinţă stările de nelinişte, agiaţie şi anxietate. Terapeutul şi supraveghetorul copilului, respectiv părintele,  vor putea face o catalogare a anumitor factori care pot declanşa astările de agitaţie ale copilului cu autism.

CONTINUARE – Stările de agitaţie ale copilului autist

Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *