Jocurile copilăriei şi impactul lor pe termen lung

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Copilăria este poate cea mai frumoasă perioadă din viaţa unei persoane. La acea vârstă fragedă, suntem curioşi, îndrăznim mai mult, nu ne este frică să greşim şi, cel mai important, ni se pare că avem tot timpul din lume pentru a ne juca. Joaca înseamnă fericire, motiv pentru care, pe plan mondial, copilului trebuie să i se acorde dreptul la joacă.

Ştiţi deja că perioada copilăriei va avea o mare însemnătate pentru copil pe tot parcursul vieţii sale. Acum observă tot felul de lucruri, dobândeşte noi cunoştinţe, îşi formează pasiuni şi visează.

În calitate de părinţi, putem oferi cel mai mare ajutor copiilor noştri, asigurându-ne că au parte de o copilărie fericită, lipsită de stres, armonioasă, echilibrată şi sănătoasă. Doar aşa, copilăria va avea un impact pozitiv asupra întregii vieţi. O modalitate prin care putem să ne asigurăm că cel mic este împlinit şi fericit constă în jocuri şi jucării. Cu alte cuvinte, jucăriile pe care i le oferim pot da naştere la tot felul de jocuri, pasiuni şi, desigur, amintiri minunate. Din multitudinea de jucării care sunt astăzi disponibile se remarcă jucăriile creative. Foarte multe jucării creative îndeplinesc unele dintre cele mai importate funcţii.

Jucăriile creative susţin interacţiunea socială

Adesea, când un copil se joacă singur se plictiseşte rapid. Atunci când se joacă împreună cu mai mulţi copii, distracţia este garantată. Aşa cum spune o vorbă simplă, oamenii au nevoie de oameni. Copiii au nevoie de copii. Totul devine mai frumos şi mai incitant când se adună mai mulţi copii şi se joacă. Nenumărate jucării creative sunt destinate jocului în grup, indiferent că vorbim de cuburi de construit, LEGO, un puzzle tridimensional, jocuri cu cartonaşe magnetice sau despre nisip şi unelte pentru ridicarea unei fortăreţe.

Aceste jucării creative facilitează interacţiunea socială, iar din momentul în care copilul deja îşi formează legături de prietenie, urmează să înveţe adevărate lecţii de viaţă. Învaţă să împartă, să constate indicii sociale, să colaboreze, să depăşească situaţiile conflictuale, să aibă grijă de prietenii săi, să fie un bun conducător, să aştepte să îi vină rândul, să fie răbdător şi acestea sunt doar câteva lecţii care îl aşteaptă pe copil.

Jucăriile creative îmbunătăţesc starea de sănătate

 Nu trebuie să ne fie de mirare că joaca îmbunătăţeşte starea de sănătate a copilului. La urma urmei, prin joc copilul se eliberează de emoţiile negative, de stresul care deja apare în anii de grădiniţă şi de şcoală, se relaxează şi îşi permite să viseze liber. Cu alte cuvinte, prin joc copilul îşi întăreşte starea de sănătate. Multe jucării creative stârnesc pasiuni. Poate pasiuni artistice, poate pasiuni sportive.

De exemplu, acuarelele, pânza de pictat, creioanele, cariocile, tabla de scris, cărţile de colorat sunt toate jucării creative care stimulează imaginaţia copilului şi prin care se pot elimina toate stările neplăcute.

Pe de altă parte, uneltele de grădinărit sau o simplă minge îndeamnă copilul să petreacă timp în aer liber, sub razele soarelui, încărcându-se astfel cu vitamina D. Activităţile sportive sunt iarăşi minunate pentru copii. Vitalitatea lor va fi sporită, la fel şi rezistenţa la efort, muşchii se vor consolida, iar grăsimile se vor topi. Pe lângă jucării creative care îi determină pe copii să fie activi fizic, foarte important este şi un regim alimentar echilibrat.

Principalul motiv pentru care copiii iubesc să se joace constă în bucuria şi fericirea pe care o simt. Ori de câte ori se joacă, copiii îşi creează amintiri de neuitat. Chiar şi atunci când sunt răciţi sau au vărsat de vânt, copilul este mai liniştit şi mai fericit dacă se joacă cu jucăria sa preferată.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *