Jocuri şi jucării pentru un copil autist

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 
Prev1 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

A alege o jucărie sau  un joc pentru un copil, nu este o misiune foarte uşoară, în general. Însă atunci când este vorba despre un copil autist, lucrurile devin şi mai serioase, deoarece nu se pot alege la întâmplare şi impun câteva condiţii, în funcţie de fiecare caz.

Jocuri si jucarii pentru un copil cu autism

Picture 1 of 5

Autismul

Autismul este o tulburare de dezvoltare extrem de complexă, fiind  tulburarea centrală din ansamblul unui întreg spectru de tulburări de dezvoltare, şi prezentând  o  varietate foare largă de manifestări.

Chiar dacă autismul se manifestă după anumite tipologii, fiecare copil în parte prezintă particularităţi. Astfel, fiecare copil autist se va afla la un alt grad de dezvoltare şi va manifesta caracteristici diferite de comportament. Comunicarea, intelectul, vorbirea, diferă de la un caz la altul, iar de stadiul de dezvoltare la care se află, trebuie ţinut cont atunci când se achiziţionează jocuri şi jucării, care ar trebui să aibă rolul de a contribui la dezvoltarea copilului.

CONTINUARE – Jocuri şi jucării pentru un copil autist

Prev1 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *