Autismul poate fi depistat în timpul sarcinii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Existența semnelor care să indice instalarea prenatală a autismului este cercetată intens de către oamenii de știință. Aceștia consideră că tulburarea implică dezvoltarea anormală a creierului fetal, din cauze încă necunoscute.

Unele studii arată că bebelușii care suferă de autism prezintă porțiuni de dezorganizare la nivelul straturilor exterioare ale creierului, semn că tulburarea de dezvoltare cerebrală începe din pântecul mamei. Cercetătorii au reușit să evidențieze mici zone de întrerupere a dezvoltării cerebrale în straturile exterioare ale creierului copiilor care au suferit de autism. Straturile afectate s-au regăsit în zone ale creierului asociate cu funcții cerebrale complexe, precum înțelegerea limbajului sau interpretarea reperelor sociale.
Din păcate, nu s-a putut stabili încă în ce stadiu al sarcinii s-ar instala anomaliile și care sunt cauzele ale acestora.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *