Adulții cu autism, ignorați în România?!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 
Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Toată lumea, atunci când aude de termenul de autism, se gândește automat la copiii care suferă de această afecțiune. Aproape nimeni nu îi ia în considerare pe adulții diagnosticați cu autism. De fapt, deși pare dur, în România zilelelor noastre, adulții cu autism sunt ignorați de aproape toată lumea. Și ce este mai grav, chiar de autorități.

Adulti cu autism 1

Picture 1 of 5

Nu există adulți cu autism?

Până în urmă cu ceva vreme, adulții cu autism primeau un diagnostic ciudat. În acte erau trecuți ca fiind schizofrenici sau oligofreni. Acest lucru se întâmpla deoarece medicii erau împiedicați de cadrul legal să treacă diagnosticul corect. Ciudat, dar chiar actele normative aflate în vigoare erau cele care puneau astfel de piedici, iar autismul era o afecțiune rezervată parcă doar copiilor. Între timp, lucrurile s-au schimbat. Cadrul legislative a fost revizuit, și se încearcă să se mai repare și alte greșeli. Sunt pași micim dar prea mari pentru cei atât de ignorați atât de multă vreme.

CONTINUARE – Adulții cu autism, ignorați în România?!

Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *